Sketet soffbord

Vi har ett soffbord som är ca 3 år gammalt. Och vi avskyr det! Men att köpa nytt är inte aktuellt just nu. Därför, för att slippa se eländet målar jag om det.
Nu ser man inte ringar från glas och annan skit på träet.
Jag anser mig vara händig men måla möbler m.m. är inte något jag praktiserar dagligen..
Eftersom detta var första gången jag gett mig på ett sådant här renoveringsobjekt visste jag inte var jag skulle börja. Men jag har redan lärt mig massor! Jag låter mig då inte avskräckas!

Ett:
Biltema
. Dom har nästan allt man kan behöva. Handlade sprayflaska nummer ett i en färgaffär, dvs dyrare.

Två:
Spraymåla de glatta underlagen först dvs under bordet. Sedan lacka ovansidan i svart.

Tre:
Ha alltid färgborttagare hemma! Skulle tvätta av penseln men färgen klibbade fast överallt och K började gallskrika. Detta var inte likadan färg vi använt innan som gick bort med vatten. NU vet jag det.
Lyckat?! NEJ!
Det slutade med att jag skrapade bort färg med Svinto (AJAJ), för att sedan springa ner till mackan för att köpa lacknafta.

Fyra:
Använda de jäkla diskhandskarna som låg bredvid när jag målade!


Toaletten håller jag på att piffa upp den med.
Nu finns det ny handdukshängare samt tavla. Ska sätta upp hylla för div saker.

Borde tagit "före"-bilder..
Det tar vi till nästa projekt!

kräldjur

Min lilla K började gunga så fint på alla fyra förra veckan men nu vill han inte längre.
Han har fattat att han kan släpa sig fram istället. Och han har börjat röra sig så mycket mer i sin säng till exempel. Han kan inte komma till ro utan borrar huvudet i madrassen och vrider och vänder på sig. Och om han ändå inte somnar lägger jag honom bredvid mig i vår säng så han lugnar sig och börjar bli dåsig, sedan lägger jag honom i sin säng igen.

Jaja, vi får se var detta slutar =)

Jävla förlossningsjournalen..

I mina försök att hitta en läkare för att få fler bedömningar kom jag på att läkaren på specialmödravården Östra, som gjorde efterkontroll, stod med i min journal.
Ja, där var namnet. Men att komma till den sidan gjorde så ont.
Att behöva gå igenom alla jävla anteckningar, om hur förloppet gick, resultatet, och tiden efteråt, gjorde mig så ledsen, arg, besviken, frustrerad..
Sedan hittade jag ändå inte något direktnummer till henne, utan planerar att ringa den avdelningen på måndag istället, och då försöka få något gjort.

Jag hatar det jävla sjukhuset, och den inkompetenta personal som arbetar där!

Jag vet inte varför jag tror att hon kan hjälpa mig. Varför skall jag plåga mig själv genom att försöka komma dit igen?! Varför gör jag så?

Nej, jag ringer nog Mölndal istället.. jag får se hur jag känner på måndag.

Min redan pessmistiska syn på livet kan fan inte sjunka lägre nu..

Hemma från barnmorskan

Idag blev det hormonspiral. Den ska jag prova ett tag och om den inte passar mig blir det något annat. Efteråt har jag knappt haft ont. Förvånansvärt lite värk faktiskt. Att sätta in den var inte smärtfritt, det var hanterbar smärta.
K fick sitta i en babysitter bredvid och han var inte glad! Men jag kunde ändå slappna av för att låta barnmorskan göra sitt jobb. Måste man så måste man.

Allt såg bra ut, det syntes knappt att jag fött barn(!). Jag blev väldigt chockad. Och glad! Men samtidigt träder min paranoia in och viskar: "Hon kanske bara ville stötta mig".. Iochmed att jag kom gråtandes in på hennes rum.

Kanske borde berätta om det.

Jag satt med K i väntrummet i ca 3-4 minuter. Framför mig sitter en kvinna, gravid och ler mot sin tolk (förmodar jag) som kommer in. Hon verkar så glad och obekymrad. Det var jag också när jag var gravid. Jag hade ingen aning om att det jag fasade mest för skulle hända. Så ja, jag blev väldigt ledsen och försökte gå iväg och koncentrera mig på en anslagstavla. Det gick inte.
Känner gråten i halsen nu när jag tänker på det..

Det sägs att tiden läker alla sår, men jag tvivlar på att jag komer bli bra. Jag vill så gärna gå igenom en till förlossning bara för att kunna känna något annat än som med första. Jag känner att det är det enda sättet för mig att gå vidare. Att kunna läka helt.

Hon kunde inte riktigt svara på vad mina bekymmer beror på, men hade en teori om att nervskador från förlossningen kanske gått upp.. Ska jag kontakta en specialist kanske? Jag har svårt att släppa detta. Känns ju bättre än för en månad sedan när det bara kom helt plötsligt..

Jag får vänta och se helt enkelt.. Eller skaffa fler bedömningar.

Sen eftermiddagsklädsel

Nu när kläder är i maskinen, flaskor kokats och bebis brottar i sängen har jag på mig detta!

Vit lång topp med röda ränder ifrån Gina tricot.
Svarta mama-shorts ifrån H&M mama, med lite torkad spya på ena benet.





Det är alltid ett plagg någonstans med kräk på som lyckas undkomma tvättmaskinen...


Mammafika 2

Vad har jag lärt mig idag?
Att om vi vill åka utomlands med K (naturligtvis med honom) så måste både jag och F vara närvarande på passmyndigheten när vi fyller i papper.

Vi samlades hemma hos M med W idag. Allas små bebisar växer som ogräs. Väldigt kul att se vad stora de blir så fort. Tiden går så fort att jag knappt hinner med ibland.
Där var det en till tjej, uppfattade inte hennes namn men hennes son var 5 veckor och hette L. Väldigt vacker var hon iallafall. Hon fick ett planerat snitt, varför vet jag inte. Om jag hade frågat och hon hade svarat "för att hon ville" vet jag inte vad jag hade gjort.

Naturligtvis är jag glad över att allt gick bra och att båda mår bra, men jag själv är ju väldigt arg(?) över att det går så bra för alla när deras bebisar kommer ut på ett eller annat sätt.
Jag önskar så att de hade beslutat att ge mig ett kejsarsnitt istället för att dra ut honom med buller och bång.
Ja, "dra ut honom" skrev jag.

Imorgon är det barnmorskan för att sätta in spiral. Vilken har jag inte bestämt, eller om det ens blir spiral. Vi får se. Jag hoppas också på en uppdatering om hur maskineriet ser ut.

Eftersom vi firat bröllopsdag nr1 av 2 detta året, så köpte jag parfym till F. Att gå ut och eller dylikt går inte pga barnvakt inte finns och han jobbar för mycket just nu.. Men vi fick några timmar den dagen iallafall.
Han mötte mig på tågperrongen i måndags när vi kom hem med bukett och present och massor av pussar och kramar.
Presenten var min favorit parfym Versace Bright Crystal. Idag när jag äntligen fick lite tid innan fikan köpte jag Polo Blue Edt till honom. Hoppas att han gillar den!

Måste komma ihåg att:
Allt löser sig. Jag har en underbar man och son. Det är det viktigaste.


Skulle pratat ut.

När vi var i S, så hade jag och mamma K planerat att vi skulle prata lite om förlossningen. Hon visste att den inte gått som jag tänkt mig. Men när jag väl var där kände jag mig till freds nästan. Kände ro inuti mig, och ville nästan inte börja tänka på allt igen och röra upp känslorna. Jag ville inte uttala orden. Ville inte höra dom.

Men nu när jag är hemma igen, och dum som jag är bara läser om förlossningar, skador, besvär m.m. så kommer allt tillbaka. Dessutom är det ju det "besväret" jag inte kan sluta tänka på. Det har bara gått 7 månader och man ska ju vänta och låta allt vila, men jag tycker inte det känns rätt. Vågar inte träna, och jag avskyr ju att se ut så här. jag vill komma tillbaka till den form jag hade innan. Gud vad jag har saknat att träna!

Försöker intala mig själv att det inte är någon fara. Allt löser sig. F försöker stödja mig på sitt sätt, och det hjälper för stunden.

Jag måste koncentrera mig på K och familjen. Det är ju det viktigaste. Att älta saker gör det inte bättre. men jag kan inte låta bli. Jag tror mitt självskadebeteende spökar..
Att överkomma dem känns som ett gigantiskt mentalt hinder.

Allt löser sig..

Äntligen hemma!

Vilka 5 dagar det har varit!
Helt slut. Eller ja, inte helt. Har varit så kul att träffa släkten. Det gick inte så bra med språket, men engelskan funkade ju med de yngre generationerna.
Jag tror de flesta var lite blyga, och jag som är så van vid folk som kramar varandra så fort man träffas. De verkade på grund av det lite kalla. Men jag vill gärna tro att det mest var blyghet.
Jag är så usel på att komma ihåg att filma eller fota så det blev inte många kort, så jag ska samla ihop från alla andra istället.

K charmade allihopa såklart. Och på fredagen när jag tog en tupplur passade K på att stå på alla fyra och gunga! Jag fick veta at dom tog kort på det iallafall. Jag blev så glad! Fick se det nästa dag istället. Han verkar prova på hur det är, men jag är övertygad om att det inte är långt kvar tills han far runt i hela lägenheten.
Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning..
Det har varit underbart väder i S, och jag har beslutat att ett litet parasoll till vagnen är ett måste!
Vi köpte lite sommarkläder, och jag ser fram emot att se honom i dem. Kanske kommer kort på det.

Vågen där visade 69 kg.
Yäääj!!
Har dessutom helt slutat amma sedan 2 veckor nästan tror jag. 
Liten hylla igen. Nääääj...

Funderar på vad jag ska göra med designen. den är med andra ord inte klar..

Resa tåg med bebis.

Igår åkte jag och K tåg för att hälsa på mamma K. Det tog ca 3h, och var en lätt resa. Alla var så hjälpsamma, och jag var väldigt tacksam över det
Barnvagn, 2 väskor, skötväska och bebis.
Och jag som inte borde anstränga mig. Jo tjena..
K tyckte det var jättekul atthoppa upp och ner framför de två damer som satt framför oss. Han hoppade och log mot dom och väntade på några leenden tillbaka. Det fick charmtrollet.

Det var mindre lätt att köpa räkbaguette och dricka och ha honom i famnen och öppna skjutdörrar för att komma till vår vagn.
Memo: Ta med matpå hemresan!

Här har det varit underbart väder, vi har varit ute hela dagen och hjälpt till för att fixa inför festen.
K är helt slut. Han är dessutom helt förtjust i hunden C. Första mötet var lite läskigt för K, han grät. Men efter 10 minuter ville han klappa (dra i pälsen) C. Första gången (vad han vet)han ser en hund. C var exemplarisk. Han var så duktig och låg ner och var tyst för att inte skrämmas. Det gick jättebra!

Nu måste jag sova, tidigt imorgon kommer släkten från Finland!

designen

Kämpar med den jädra designen på bloggen. Tyvärr är mitt minne av alla html-koderna helt komposterat så jag försöker klara mig på gratis designer och sedan lägga in nytt marerial också. gaaah!

Vändningar

Nu när surpellen vaknat låg jag och K i vår säng en stund.
Han kan nu vända sig från mage till rygg! Det var lite "jag vilar lite på sidan"-aktigt först men sedan rullade han. Och han kan nu lyfta båda över- och underkroppen samtidigt. Inte hela vägen upp men det närmar sig med stormsteg.

Måste ta tag i att barnsäkra lägenheten..
 
Som med spjälsängen, nu är den sänkbara sidan av sängen uppe för gott. Han har börjat dra sig uppåt, så det verkade lite farligt att ha den sidan sänkt.

Det är så roligt att se alla framsteg som pyret gör!

Myskläder

I protest mot alla löjliga tjejer som visar vad dom har på sig vareviga dag, skall jag också göra det.
Hm.. kanske inte det bästa sättet att få dom att sluta, men dom är så löjliga!!

Såhär ser en mamma till en bebis ut en regning förmiddag. Vill inte avslöja för mycket men här ser ni något.

Blå tshirt med tryck på, och ett par sköna grå byxor. Inga strumpor och halvtorrt hår efter dushen.

För mer information om var ni kan få tag i dessa underbara kläder kontakta mig.

Jobbig kväll.

Idag tog vi en kort promenad med C och hennes son M. Solen sken och det var så skönt väder!
Vi båda har fått jättefin solbränna, på händerna!
Så går det när man promenerar ofta!
Men det var jättetrevligt och vi fick höra att M tittar på hus! Vad roligt! Blir ju lite svartsjuk såklart, men det är ju kul för dom.
Vi är inte riktigt där än, att gå till banken och kolla på hus. Men gud vad jag vill. Det finns ju billiga ute i Tjottahejti, men där vill jag inte bo.
Sedan promenerade vi med mina syskon och sedan gick vi hem till oss. Då kunde inte K sova med min högljudda lillebror i närheten så nu har han varit supergrinig hela kvällen sedan dom gick.
Min rygg tar kål på mig.
Och ändå vaggar jag honom inte i famnen ens.
Min rygg är redan förstörd, så när det blir såhär orkar jag inte...

Han äter som en oxe, tycker jag. Idag har jag inte kunnat hålla koll på hur hungrig han varit. Amning är inte heller aktuellt. Den har jag minskat på ganska rejält. Nu ligger det på ungefär 2-3 amningar under dagen kanske. Sedan lite på morgonkvisten.

Köpte en ny grön skön mam nappflaska till honom idag. Och nya dinappar (x) för att kunna dricka vällingen lättare. I förpackningen kom det med en dinapp nr1. Jaja, nappflaskan den dög iallafall=).

Ikväll ska jag äta en supergod pizza. Halvt inbakad, med mozzarella, oxfilé, bearnaisesås och lite grönt på.
Jag är inte redo att skiljas från mina mammakilon riktigt än... säger vi.


Ingen fara.

Var på kontroll i måndags. Inga konstigheter där inte! Förutom att ägglossningen satt igång, vilket kanske kan förklara smärtan i magen. Men att den börjat hade jag ingen aning om.

Nu har allt läkt fint iallafall, sa läkaren. Och iochmed att inget annat ovälkommet fanns, så kanske jag vågar gå igenom en förlossning igen utan att tänka på de problem som komma skall.
Fast.. jag vill ju inte riskera min livskvalité i äldre dagar.
Nu kan jag slappna av lite iallafall..

Knip, kvinnor!


Lille kungen K är nu 6 och en halv månad.

Undrar om han inte har börjat få tänder.. I flera dagar har han varit lite annorlunda i magen. Och nu dreglar han igen. Han har även haft några oroliga nätter den sista veckan. Innan gick det så bra på nätterna. Han sov i 6-7 timmar innan det var dags för lite mat.
Vi får se hur detta utvecklar sig..
Framsteg:
Har märkt att han för ca 2 veckor sedan har börjat dra sig upppåt! Han har även börjat traska iväg när jag håller honom i hans händer. Krypandet är mer som att han kämpar med sina "grodbensrörelser" och lyfter rumpan högt upp i luften, och sedan ner för att höja överkroppen. Men han kommer ju ingenstans.

Dessutom älskar han sin nya hoppgunga! Det gör mina axlar med..

regn, regn..

Idag tog vi bussen och hälsade på pappa F och mina föräldrar på restaurangen. Det var oväntat snabbt och enkelt att ta sig dit med buss. Väl där fick K sitta i deras famnar och leka och ha sig. Det är så skönt att nu kunna förstå exakt vad han vill. Till skilllnad från när han var en liten spädis, då fick man prova det ena och det andra. Men det gjorde inget. Han var så undebar ändå.

Har även oroat mig över vad dom kommer säga på kontrollen på måndag. Känns som om allt bara går sämre och sämre. Hur mycket mer måste jag ta?! Hur dåligt måste man må och känna sig efter en förlossning?!
Nej, jag har tyckt synd om mig i 6 månader och är faktiskt trött på det. Får väl acceptera att vissa saker bara skiter sig.
Ska försöka acceptera det iallafall...

Slutade röka när jag fick veta att jag var gravid. Sedan dess har jag rökt EN för 3 månader sedan. Då mådde jag så dåligt och var så arg att jag inte kunde låta bli.
Jag står emot röksuget varje dag, men det är så svårt när allt känns så mörkt. När det är svårt att se allt det goda i livet. K hjälper mig så mycket, utan att han ens vet om det.

Älskar dig min K.

Mammafika

Idag var jag och K på mammafika hos C. Det var trevligt som vanligt. Eller ja, det var lite lugnt.. Jag hade konstiga magsmärtor igen så jag var inte på toppenhumör. Med oss hade vi Ks nya filt. Så grön och skön!
Klippan filt, grön.

Har bokat en tid för koll på måndag. Då får jag förhoppningsvis veta vad det är iallafall!
Varför kan inte jag må bra som alla andra mammor? Alla verkar må så bra utan några komplikationer som helst. Vad kul för er då!


Sedan promenerade vi i solen med M och hennes E. Kul fakta.
Vi snackad om villor. Det vill vi ha.
Hoppas att jag har en till liten bebis innan det blir dags för villa, vovve och volvo.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0